top of page
Search
  • Eesti Karskusliit

Selge peaga suvele vastu - 2021


Kampaania ”Selge peaga suvele vastu” partnerid kutsuvad täiskasvanud elanikkonda koos laste ja noorte eest hoolitsema. Täiskasvanud peaksid tagama noortele tervislikud ja ohutud elutingimused. Samal ajal toetavad projekti partnerid jätkuvas erandlikus olukorras kõiki tervishoius, noorsootöös ja sotsiaaltöös osalejaid ning politsei- ja päästeteenistusi.


Kahjuks näitavad uudised sageli ennetavalt seda, mille statistika hiljem tõeks tõendab. Neile vaadates tekib küsimus, mida me täna teha saame. Polariseerumine noorte seas pidurdab. Ainete kuritarvitamise, vaimse tervise ja kriminaalasjade puhul on sama vanuserühma esindajad väga erinevas olukorras. Probleemidega tuleks otsustavalt tegeleda juba varases staadiumis ning ühiskonna tulevikku tuleks eri osalejatega koos kaitsta.


COVID-19 pandeemia mõjutab ka noori mitmel erineval viisil. Töökohti on varasemast oluliselt vähem, kuid noortele ja isegi lastele on endiselt kättesaadavad erinevad keelatud ained ning nende kasutamine on kahjuks lihtne, kuna muud tegevused vähenevad. Seetõttu vajavad lapsed ja noored raskuste ületamiseks üha enam toetust. Piiride seadmine ja ka asjade keelustamine on osa vastutustundlikust kasvatusest ja hoolimisest. Kedagi ei tohiks jätta üksi – vägivalla, üksinduse või sõltuvusainete kätte. Raittiuden Ystävät Soomes osalevad noorte olukorra toetamises ja palkavad sel aastal suvetööle 16 noort.


Me kõik ootame pandeemia lõppu ja paljude võimaluste suve. Kampaania ”Selge peaga suvele vastu” julgustab noori veetma vaba aega ja puhkust ilma sõltuvusaineteta. Edu aluseks on iga lapse ja noore heaolu tagamine ning toetust vajavate noorte tuvastamine ja abistamine. Lisaks tuleb keelatud ainete müüki ja vahendamist käsitleda sihikindlalt. Iga täiskasvanu kannab nendes küsimustes vastutust.


Meie ühine eesmärk peab olema tervislik suvi noortele. Sõltuvusainetevaba elu toetamine viib noored tervesse tulevikku. Tervisliku ja turvalise suve veetmine on pärast pikka koolitööd kõige julgustavam tasu!


Kampaania ”Selge peaga suvele vastu” toimub 19. korda. Kampaania partneritena on lisaks Raittiuden Ystävätele veel Barnavårdsföreningen i Finland, Ehkäisevä päihdetyön järjestöverkosto, Erkki Poikosen säätiö, ETRA-liitto, Hem och skola rf, Koulutus Elämään säätiö, KRAN rf, Lasten ja nuorten keskus, Myllyhoitoyhdistys, Nuorisokasvatussäätiö, Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik rf, Pelastakaa Lapset, Sininauhaliitto, Sinuli, Suomen ASH, Suomen Punainen Risti, Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL, Suomen Valkonauhaliitto ja Eesti Karskusliit.


Selge peaga suvele vastu kampaania korraldajad õnnitlevad soojalt oma lõpupidustusi pidavaid ja suvepuhkusele minevaid noori ja soovivad kõigile õnnelikku suve.


Tähistame ohutult ilma sõltuvusaineteta!


Külasta kampaania KODULEHTE




29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page